وزیر جدید بهداشت : زنان «داخل اتاق در بسته» معالجه شوند

 
 
 
 
مرضیه وحید دستجردی وزیر جدید بهداشت می‌گوید که زنان باید در اتاقی که درب آن بسته است، معالجه و معاینه شوند.

خانم دستجردی که از وی به عنوان اولین وزیر زن در جمهوری اسلامی نام برده می‌شود، امروز سه‌شنبه به خبرگزاری ایلنا گفت: «اگر زنی به پزشک مراجعه کند، حتما طوری باشد که در بسته باشد.»

وزیر بهداشت افزود که مهم است که پزشک مرد به همراه یک پرستار، بیمار زن را معاینه کند.

دستجردی در مورد اجرای طرح انطباق جنسیتی در بیمارستان‌ها اظهار داشت که تفکیک جنسیتی مدنظر نیست، اما باید کاری کرد که زنان در محیط‌های درمانی احساس آرامش کرده و «حالت خصوصی» بودن برایشان محفوظ بماند.


خانم دستجردی که از ارائه دهندگان «طرح تفکیک جنسیتی در بیمارستان‌ها»به شمار می‌رود، پس از فرخ‌رو پارسا و مهناز افخمی، سومین زن در تاریخ ایران است که به مقام وزارت رسیده است.

وحید دستجردی، فرزند دکتر وحید دستجردی رئیس فقید جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی است و در دوره‌های چهارم و پنجم مجلس شورای اسلامی، نماینده مردم تهران بوده است.

طرح تفکیک جنسیتی بیمارستان‌ها برای نخستین‌بار بار در سال ۱۳۸۵ در هیات دولت مصوب شد و بیمارستان مهدیه به عنوان اولین بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی ویژه زنان با همین سیاست فعالیت مجدد خود را در سال ۱۳۸۶ از سر گرفت.

وزارتخانه‌های علوم و بهداشت طی سه سال گذشته، برنامه‌هایی در مورد جداسازی جنسیتی در دانشگاه‌ها به اجرا گذاشته‌اند


اجرای این طرح از سال‌های نخست پیروزی انقلاب در ایران مطرح شد، اما اجرای آن به خاطر پاره‌ای مشکلات به کندی اجرا می‌شد، اما از زمان روی کار آمدن محمود احمدی‌نژاد اجرای این طرح سرعت بیشتری یافته است.

موج جدید تفکیک جنسیتی بیمارستان‌ها و ادارات دولتی از سال ۱۳۸۴ در ایران سرعت قابل توجهی داشته است.

در سال ۱۳۸۴ محمدحسین صفار هرندی وزیر پیشین ارشاد در بخشنامه‌ای خواستار اجرای چنین تفکیکی شد و حضور کارمندان زن در ساعات عصر در ادارات را ممنوع اعلام کرد.

وزارتخانه‌های علوم و بهداشت نیز طی سه سال گذشته برنامه‌هایی در مورد جداسازی جنسیتی در دانشگاه‌ها به اجرا گذاشته‌اند.

تلاش دولت محمود احمدی‌نژاد برای تفکیک جنسیتی با اعتراض فعالان حقوق زنان مواجه شده است.
 
 
 
 

ارسال به: Balatarin :: Donbaleh :: Mohandes :: Cloob :: Oyax :: Delicious :: Stumbleupon :: Friendfeed :: Twitter :: Facebook :: Greader :: Addthis to other :: Subscribe to Feed

0 نظرات:

نظر خود را درکادر زیر بیان نمائید