فید ، وبگردی با بالاترین سرعت ممکن



feed1.pngامروز اینترنت و وبلاگها سرعت بالاتری می طلبند. استفاده سریع از وبلاگهایی که هر روز پیشرفته تر می شوند به آرزویی بدل شده است. امروز ، روز سرعت است ولی وبگردی سریع یک توهم پنهان است اگر شما مطالب وبلاگها را بخوانید، اما بدون فید.
در مطالب قبلی بارها سوال شده است که این فید چیست که انقدر ما خوانندگان را به استفاده از آن تشویق می کنیم؟ یا چطور این فید باعث افزایش سرعت می گردد. در این مقاله به معرفی فید و نحوه شروع به استفاده از فید صحبت می کنیم. اگر شما بخواهید در وقت خود ساعتها صرفه جویی کنید باید فید را بشناسید. این مقاله با زبانی ساده و غیرفنی یکی از مفیدترین ابزارهای وب را به شما معرفی می کند.
فید (یا همان خوراک) یک آدرس است که شما با رفتن به آن آدرس مطالب وبلاگ را با قالب سفید بخوانید. خواندن در قالب سفید در حقیقت یعنی شما مطالب وبلاگ را بدون استفاده از امکانات قالب و ظواهر قالب بخوانید. برای همین طبیعی است که شما مطالب را سریعتر بخوانید. این سریعتر خواندن گاهی با توجه به سرعت اینترنت شما تا چند دقیقه هم طول می کشد. ولی فید یک قابلیت دیگر هم دارد و آن چیزی جز استفاده از قالب سفید است. در حقیقت شما با استفاده از فید می توانید مطالب را در فیدخوان خود بخوانید.
  • خواندن در فیدخوان چه فوایدی دارد؟
  1. اگر یک وبلاگی به روز شود شما از طریق فید خوان متوجه می شوید. لازم نیست شال و کلاه کنید و تا دم در وبلاگ بروید و ببینید خبری نیست.
  2. شما مطالب را در یک جا می خوانید. برای خواندن مطالب لازم نیست آدرس 2200 سایت و 14785 تا وبلاگ را حفظ کنید. فقط کافی است تا یکبار فیدشان را به فیدخوان اضافه کنید و خلاص. آنچه همه خوبان دارند این فیدخوان همه را یکجا دارد!
  3. مسلم است که مطالب را بسیار سریعتر می خوانید. این دلیل برتری فیدخوان در ایران عزیز است. شما که نمی خواهید این همه وبلاگ را از خود وبلاگ بخوانید. اصلا خسته نمی شوید این همه راه می روید به این همه وبلاگ سر می زنید؟
  4. خوبی فید این است که اگر شما از فیدبرنر یک وبلاگ استفاده می کنید ( بعدا توضیح خواهم داد این فیدبرنر چیه ) اگر وبلاگ مورد عنایت مسئولین مخابرات قرار گرفت شما باز هم وبلاگ را از دست نمی دهید. این تنها راه قطعی دور زدن این مسئله است. شما هم که ماشالله از هر 10 وبلاگی که می خوانید 11 تا مسدود است!
  5. اگر شما از فیدخوانهایی مانند گوگل ریدر ( چقدر عجله دارید! آخر مطلب این رو هم معرفی می کنم ) استفاده کنید می توانید با دوستانتان مطالب را به اشتراک بگذارید.
  6. شما می توانید انواع اقسام شکلک های ممکن را مانند علامت گذاری به هزار و یک مدل و دسته بندی های خاص خودتان را همه در فیدخوانتان اعمال کنید.
دلایل دیگری هم هست ولی فکر می کنم هر آدمی با این دلایل حتما به سراغ یک فیدخوان درست و حسابی می رود. البته نمی دانم تاج سرها هم می توانند از فیدخوان استفاده کنند یا نه ولی اگر توانستند حتما خبر می دهم شما هم استفاده کنید.
  • کدام فیدخوان را توصیه می کنید؟
فیدخوانها به دو صورت است. فیدخوان ( از این به بعد ممکن است فیدریدر صدایش کنیم ) یا آنلاین هستند یا آفلاین. هر کدام هم مزایای خودشان را دارند. ولی به شخصه گوگل ریدر را توصیه میکنم. چرا گوگل ریدر؟
گوگل ریدر بسیار ساده و روان اجرا می شود. امکانات زیادی دارد که جدیدا امکان گوگل ریدر شیرینگ آن که به عنوان گوگل ریدر اشتراکی هم نام می برند بورس بازار وبلاگستان شده است. محصول گوگل است که خودش نشان از امنیت و پایداری سیستم در اکثر مواقع می دهد. با حسابهای گوگل شما مانند جیمیل کاملا سازگار است. و خیلی هم ساده است. برای شروع به نظر من بهترین انتخاب است.
  • وسایل لازم برای یک وب خوان حرفه ای شدن چیست؟
  1. یک عدد اینترنت که در این جا ذغالی هم قبول است
  2. یک عدد گوگل ریدر به نمایندگی از صنف فیدخوان های مقیم مرکز
  3. یک عدد فید که در اینجا فید همین وبلاگ به آدرس http://feeds.feedburner.com/ITpedia کارمان را راه می اندازد ( شما که نمی خواهید این وبلاگ را فراموش کنید؟ )
  • روش کار چیست؟
وارد اینترنت بشوید!!
به سایت گوگل ریدر رفته و در حساب خود وارد شوید. این حساب همان حساب Gmail شماست. اگر چنین حسابی ندارید از طریق سایت گوگل می توانید بسازید. در صورت نداشتن این حساب از بسیاری از امکانات سایت گوگل محروم شده اید ( ساختن چنین حسابی بسیار ساده است ولی اگر مشکلی داشتید می توانید همین جا بپرسید تا شخصا جواب بدهم )
حالا باید یک فید داشته باشید. ما از فید این وبلاگ ( http://feeds.feedburner.com/ITpedia ) استفاده می کنیم ولی شما برای پیدا کردن فید یک وبلاگ باید دنبال لوگوهای فید بگردید. یا دنبال جملاتی مانند در فید ما مشترک شوید یا خوراک یا چیزی شبیه به این باشید. کلماتی مانند RSS یا Atom هم عبارات دیگری هستند که شما را در رسیدن به فید یک وبلاگ یا سایت راهنمایی می کنند. کار ساده ای است. در آخر هر مطلب این وبلاگ هم نمونه ای از این علامات فید را می بینید. لوگوها منظور چیزهایی شبیه (rsslogo.gif ) است. اگر می خواهید خودتان را امتحان کنید سعی کنید فید همین وبلاگ را پیدا کنید. ( طبیعی است یک فید دیگر غیر از فید پایین مطالب! ). اگر پیدا نکردید حتما بپرسید تا به شما توضیح کاملتری بدهم. اگر نتوانید در یک وبلاگ فید را پیدا کنید کل این آموزش بدون نتیجه است. ( بشنوید ولی باور نکنید )
فیدبرنر هم یک فید که از روی فید وبلاگ ساخته شده  است. سعی کنید همیشه از فید فیدبرنر استفاده کنید. مهمترین دلیل آن است که اگر وبلاگ مسدود شد و شما مشترک آن بودید اگر وبلاگ نویس به جای دیگر نقل مکان کرد شما سریعا متوجه خواهید شد. برای این که بفهمید یک فید برای فید برنر است یا نه به اول فید نگاه کنید. اگر با آدرس http://feeds.feedburner.com  شروع شده بود ( مثل فید همین وبلاگ http://feeds.feedburner.com/ITpedia ) حتما برای فیدبرنر است.
خوب پس حالا شما یک فید دارید.
در گوگل ریدرتان ( قبلا وارد شدید. یادتان نیست؟ ) به دنبال عبارت Add subscription بگردید. اگر بر روی آن کلیک کنید شکلی مانند شکل زیر ظاهر می شود.
01.png
 در قسمتی که مشخص شده است آدرس فید ( اگر ادرس فید را ندارید از آدرس خود وبلاگ هم در گوگل ریدر می شود استفاده کرد) را بنویسید ( مطابق شکل زیر ) و بر روی دکمه Add کلیک کنید
021.png
 اگر همه کارها را درست انجام داده باشید بعد از چند ثانیه باکسی مانند شکل زیر برای شما باز می شود که اگر بر روی هر کدام از تیترها کلیک کنید مطلب برای شما باز می شود و شما می توانید به راحتی بخوانید.
03.png
این راحت ترین و پایه ای ترین کار است که شما باید با google reader خودتان بتوانید بکنید. بعد از این کار شما توانسته اید مطالب را در فیدخوانتان بخوانید. بقیه بسیار ساده است.
05.pngبرای شیر کردن مطالب ( به اشتراک گذاری با دوستان ) کافی است روی دکمه Share کلیک کنید.


بر طبق دانسته های من ، از من بی سواد ، تا افراد بسیار خبره اکثرا از گوگل ریدر استفاده می کنند و گوگل ریدر از پرمصرف ترین فیدخوانها است. از هر 2 خواننده این وبلاگ حداقل یکی از گوگل ریدر استفاده می کند. در حقیقت بر طبق آمار فیدبرنر من از هر 100 مشترک حدود 51 نفر از گوگل ریدر استفاده می کنند. با این حال به خاطر دوستانی که سوال فرمودند یک بار گوگل ریدر را به صورت ساده تا حرفه ای و یک بار هم اسنارفر ( به عنوان یک فیدخوان آفلاین ) معرفی خواهم کرد برای این که بدانید از هر 100 نفر حدود 7 نفر از اسنارفر برای خواندن مطالب این وبلاگ استفاده می کنند. بقیه 42 درصد بین بقیه فیدخوانها تقسیم می شود. ایشالله که شما هم از این به بعد خواننده فید این وبلاگ شده باشید ( دیگر انقدر توی متن از فید این وبلاگ اسم بردم که خودم هم از رو رفتم ). در هر حال با فید شما مطالب هیچ وبلاگی را از دست نمی دهید.
حالا وقت خفه کردن وب است :) 

ارسال به: Balatarin :: Donbaleh :: Mohandes :: Cloob :: Oyax :: Delicious :: Stumbleupon :: Friendfeed :: Twitter :: Facebook :: Greader :: Addthis to other :: Subscribe to Feed

0 نظرات:

نظر خود را درکادر زیر بیان نمائید