رئيس پژوهشگاه ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري با بيان اينكه آثار باستاني ايراني كشف شده در مصر بايد به ايران بازگردد گفت: سربازهاي ايراني چه يك سرباز چه 50 هزار سرباز باشند، باستانشناسان ايراني بايد به مصر بروند و آنها را بررسي كنند. او ميگويد ايران حاضر است تمام اين سربازان را از مصر خريداري كند.
احمد خوشنويس در گفتوگو با خبرنگار ايلنا، در رابطه با سربازهاي ايراني كه در مصر كشف شده است، گفت: سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري پس از آنكه خبر پيدا شدن ارتش كمبوجيه در مصر را شنيد، خود را مسئول پيگيري اين موضوع دانست اما از آنجايي كه ايران و مصر رابطه سياسي با هم نداشتند، با توجه به اهميت موضوع احمدينژاد در نامهاي به رئيسجمهور مصر خواهان برقراري رابطه و امكان فرستادن گروهي باستانشناس ايراني به مصر شد.
رئيس پژوهشگار ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري بيان كرد: با وجود اينكه بعد از اعلام خبر اوليه در مورد كشف سربازهاي ايراني در مصر، وجود اين سربازها تكذيب شد اما همه اين تائيد و تكذيبهاي پي در پي نشاندهنده آن است كه بالاخره خبري در مصر در رابطه با كشف آثار باستاني وجود دارد.
خوشنويس تصريح كرد: چه 50 هزار سرباز و چه يك سرباز ايراني در مصرف كشف شده باشد، باستانشناسان ايراني بايد به مصر بروند و اين موضوع را بررسي كنند.
او به نقل از رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گفت: بيش از دويست سال ايران در مصر حاكميت داشته اما غير از مجسمه داريوش كه سر ندارد و هماكنون در موزه ملي قرار دارد و لوحي كه نشان دهنده افتتاح كانال سوئز است و ناپلئون در حمله به مصر آن را برده و هماكنون در موزه لوور قرار دارد هيچ اثر ديگري بر جا نمانده و بقايي احتمال ميدهد دستهايي در كار باشد كه بخواهند وجود تاثير گذار ايران را در مصر انكار كنند.
رئيس پژوهشگاه ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در پاسخ به اين سئوال كه اگر سربازهاي كشف شده در مصر متعلق به ايران باشند، تقاضاي ايران از مصر چيست،گفت: طبق كنوانسيونهاي بينالمللي اگر ثابت شود كه آثار باستاني كشف شده متعلق به ايران است بايد تعدادي و يا همه اين آثار به ايران بازگردانده شوند.
خوشنويس اضافه كرد: حتي اگر مصر بخواهد اين آثار باستاني را به ايران بفروشد، ايران حاضر به خريد همه آنها است چون اين آثار باستاني كشف شده سربازان ايراني هستند و بايد به كشور خود بازگردند.
او در پاسخ به اين سئوال كه اگر بر اساس قوانين بينالمللي آثار هر كشوري در هر كجاي دنيا بايد به كشور خود بازگردد چرا ايران در پي بازگرداندن ساير آثار باستاني خود نيست، گفت: مثلا كتيبه كوروش كه هماكنون در موزه ملي بريتانيا قرار دارد توسط يك كلكسيونر ايراني به اين موزه هديه داده شده و هماكنون مالكيت آن مربوط به موزه بريتانيا است و ايران براي آوردن اين كتيبه به ايران و نمايش آن هم حتي با مشكلات فراواني روبرو هستند، اما آثاري مانند اين كتيبه فرق ميكند با آن آثاري كه تازه در حفاري به دست ميآيند.
0 نظرات:
نظر خود را درکادر زیر بیان نمائید